Vzduchové

Naše vzduchové clony zachránily Fidorku

Víte, že v České republice má jednu ze svých výroben globální firma Mondelēz International? Dokázali byste si vzpomenout, které sladkosti tento gigant vyrábí? Divili byste se, ale jsou mezi nimi, jak naše oblíbené nostalgické sladkosti z dob minulých, tak i cukrovinky, které s oblibou baští naši potomci. Tak například jsou mezi nimi již zmíněné Fidorky, nezbytná výbava každého výletu, Horalka, ale také třeba sušenky Oreo, Milka čokolády nebo sladkosti Cadbury. Méně známým faktem zůstává, že k tomu, aby se všechny zmíněné dobroty dostaly k vám v té nejvyšší kvalitě, je nejdříve zapotřebí perfektních podmínek právě ve výrobě.

Nejmodernější výrobna sušenek v Evropě

Firma Mondelēz International investovala více než čtyři miliardy korun do své výrobní továrny v Opavě. Díky výstavbě nové haly a významných investic do původních výrobních prostor se v posledních čtyřech letech továrna stala největším a zároveň nejmodernějším místem výroby sušenek společnosti Mondelēz International v Evropě. Kromě toho, že se na opavsku zvýšil počet pracovních míst, je společnost i pozitivním příkladem toho, jak by měl ve 21. století vypadat moderní dodavatelský řetězec, který je méně složitý, více flexibilní a zároveň efektivní z hlediska nákladů, jak okomentoval investici Daniel Myers, výkonný viceprezident pro integrovaný dodavatelský řetězec.

Na ekologii se nezapomnělo

Předním světový výrobce čokolád a sušenek při výstavbě nové výrobní haly dbal také na ekologické hledisko. Továrna je držitelem mezinárodně uznávané certifikace LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) pro šetrné budovy, jejich konstrukci, provoz a správu. Udržitelný rozvoj se týká jak vybraných dodávaných surovin, tak i výrobny jako takové. Například známé sušenky Oreo využívají kakao z globálního projektu Cocoa Life, který je zaštítěný společností Mondelēz International, a je zaměřen na udržitelné pěstování kakaa. Prostřednictvím vlastních programů pro udržitelné zemědělství společnost Mondelēz International zajišťuje, že použité suroviny jsou nejvyšší kvality a zároveň pěstovány v prosperujících zemědělských komunitách. (zdroj: mynewsdesk.com)

GeoCore dodal speciální vzduchové clony

GeoCore při optimalizaci logistického procesu navrhl řešení, které surovinám, ze kterých se vyrábí všechny již zmíněné i opomenuté produkty, dostalo těch nejlepších podmínek ke skladování a čerstvosti. Do výrobny jsme dodali naše speciální vzduchové dveřní clony, které účinně zamezí vniku nežádoucí vlhkosti a díky tomu zůstanou kakaové boby, pšenice a další potřebné základní suroviny v suchu. Kromě toho, že clony udržují ve skladu surovin Mondeléz požadovanou úroveň vlhkosti a teploty, na jiných specializovaných pracovištích napomáhají clony např. zamezení vniku prachu nebo polétavého hmyzu. Clony instalované u logistických otvorů nevyužívají ohřevu vzduchu, protože díky patentované technologii  clona otvor zcela uzavře a nevzniká tak žádná tepelná ztráta objektu, která by byla potřeba dohřívat. Naše vzduchové clony jsou tak jediné na trhu, které mají investiční návratnost.

Komfort pro zaměstnance a optimalizace tepelných ztrát

Neposledním benefitem zařízení je, že zaměstnanci nemusí být vystaveni neustálému průvanu a proudění studeného vzduchu, který při práci ohrožuje jejich zdraví a do značné míry eliminuje pracovní neschopnost. Clony navrhujeme na míru každému provozu. Jak pro speciální průmyslové aplikace tak pro běžnou optimalizaci tepelných ztrát. Clony jsou vhodné jak pro vstupy, vjezdy z venkovního prostředí, tak i jako vstupy mezi zónami s různou kvalitou prostředí. Více se o systému dočtete zde.


Další články v magazínu

Newsletter

Chcete dostávat novinky jako první? Zanechte nám zde váš email a dostávejte náš newsletter.