Vzduchová oddělovací zařízení s dotací

Problematika úspor v oblasti spotřeby energie je pro podnikatelský sektor velice aktuálním tématem, který je dán nejen potřebou snížit náklady, ale také tlakem veřejnosti a zpřísňujícími se legislativními požadavky a normami v rámci celé EU. Jednou z možností významné úspory nákladů za energie je instalace vzduchových oddělovacích zařízení. Tato zařízení jsou určená pro veškeré frekventované či rozměrné vjezdy/vstupy, které bývají kritickým místem úniku nákladně získaného tepla nebo chladu. Při otevření se zařízení automaticky sepne a odděluje tak vnitřní a venkovní prostory nebo jednotlivé provozy s různou kvalitou prostředí (teplota, vlhkost, znečištění, apod.). Společnost GeoCore nabízí v tomto směru špičkové produkty na míru šité různým prostředím podnikatelského sektoru ať se již jedná o komerční, průmyslové, chladící a mrazící či garážové a montážní zóny. Vzduchová oddělovací zařízení tedy najdou velmi dobré uplatnění v továrních či průmyslových halách a logistických centrech, v nákupních centrech či hotelích, v prostředí nádraží, nemocnic, čerpacích stanic apod.

Ideální čas pro investice s dotací od Evropského fondu

Pokud by se vám takové řešení líbilo, ale obáváte se příliš vysokých investic, nezoufejte, máme pro vás řešení. Nabídneme vám špičkové produkty a pomůžeme vám vyřídit žádost o speciální dotaci, kterou právě pro tyto účely vypisuje prostřednictvím Evropského fondu pro regionální rozvoj Agentura pro podnikání a inovace. V jejím rámci rozdělí 81,5 mld. Kč. Program je určen speciálně pro malé a střední podniky a ve vybraných projektech a za určitých podmínek i pro ty velké. Projekt lze realizovat na území ČR mimo hl. města Prahy. Přihlásit se mohou firmy, které plánují investovat do projektu úspory energie min. 5 mil. Kč. Výše podpory přitom může v určitých případech dosahovat až 50 procent celkových investic, přičemž na jeden projekt se pohybuje od 0,5 mil. Kč do max. 200 mil. Kč. Hlavní podmínkou pro čerpání dotace je prokazatelné snížení konečné spotřeby energie u podpořených subjektů, přičemž povinným indikátorem při výběru je doložení množství emisí primárních částic a prekurzorů sekundárních částic či snížení emisí CO2. Se vzduchovými oddělovacími zařízeními od společnosti GeoCore můžete snížit emise CO2 až o 39,4 tun ročně.

Váš investiční projekt přitom může být komplexnější a zahrnovat více oblastí úspor, jehož vzduchové clony budou pouze součástí. Například modernizaci a rekonstrukci rozvodů elektřiny, modernizaci stávajících zařízení, soustav osvětlení budov a mnoho dalšího.