Praha 7 jde s dobou. Radnice bude mít ekologické chlazení a vytápění.

Praha 7 už netrpělivě očekává svůj nový radniční dům, který by plánovaně měl být dokončen na začátku roku 2019 a bude sídlit na adrese U Průhonu 38. Praha 7 za rekonstrukci pravděpodobně zaplatí 213 mi.l bez DPH, návratnost celkové investice je zhruba 16 let.
Na návrh byla vyhlášena mezinárodní architektonická soutěž, kterou hodnotila mezinárodní porota složená z několika odborníků. Mezi nimi například zasedal také belgický architekt z atelieru V+ Jörn Aram Bihain, který upozornil na to, že projekt hledání architektonického řešení není jen hledání architektonické odpovědi, ale i politické. Poukázal také na to, že v takových otázkách není důležité pouze očekávání zadavatele, ale i dalších zainteresovaných lidí – zaměstnanců, návštěvníků, voličů.

Vítězné řešení?

Soutěž nakonec vyhrálo pražské sdružení architektů Atelier bod architekti s.r.o. Porota na návrhu zejména kladně ohodnotila jednoduchost a jasný výraz, který velmi dobře podtrhuje důležitost této veřejné budovy. Zároveň přístup k rekonstrukci respektuje stávající konstrukci budovy i kontext, ve kterém se nachází. Po dokončení rekonstrukce bude mít budova nové radnice celkovou podlahovou výměru 5.500 m2, z toho 4.600 m2 užitné plochy. V budově bude 202 pracovních míst a dalších 230 míst pro návštěvníky. Radnice bude vybavena podzemním multifunkčním sálem pro více než 100 lidí, kavárnou v přízemí a multifunkční zasedací místností na střeše s výhledem na celé Holešovice. Praha 7 tak poprvé ve svou téměř 130letou historii získá vlastní radniční budovu.

Geocore dodá topně-chladící stropní podhled do radničního domu s výhledem na pražské Holešovice.

Do nového radničního domu dodáme náš topně-chladící systém, který pracovníkům, klientům či návštěvníkům zajistí stoprocentní komfort. Náš systém zaručuje pragmatický design v kombinaci s vysokým výkonem a maximální možností estetické individualizace. Zároveň je naprosto tichý, tudíž přispívá k soustředěné atmosféře a tepelné pohodě v místnosti pro všechny přítomné. Pokud jste obyvateli Prahy 7 a návštěvy tamních úřadů vám nahání hrůzu, troufáme si tvrdit, že nová radnice bude příjemným prostorem jak pro zaměstnance, tak pro obyvatele.

Galerie vítězného návrhu


Další články v magazínu

Newsletter

Chcete dostávat novinky jako první? Zanechte nám zde váš email a dostávejte náš newsletter.