Komfortní a bezpečné vnitřní ovzduší - co to je?

V naší komunikaci se pravidelně objevuje pojem komfortní a bezpečné vnitřní ovzduší. Setkáváme se však poměrně často s otázkou, co si vlastně pod těmito pojmy představit a s jakými konkrétními technologiemi či produkty je spojit.

Chystáte-li se například na stavbu či rekonstrukci svého bydlení, nepřekvapí vás určitě během plánování s dodavateli otázky týkající se způsobu vytápění, chlazení, dotazy na tepelné čerpadlo, rekuperaci či využití fotovoltaiky apod. Výběr těchto technologií, ze kterých zmiňujeme jen některé, má velký vliv na to, jak příjemně se ve svém bydlení budete cítit. Většinou to nepoznáte pár dní po nastěhování či dokončení rekonstrukce. Až časem zjistíte, ve kterém rohu domácnosti táhne, budete rozčarováni kolik prachu se za týden na nábytku nahromadí, a v horším případě vás vyděsí místa s vlhkou zdí, která se mohou časem proměnit až v plíseň. A jednoho dne vám na dobré náladě rozhodně nepřidá výše částky na ročním vyúčtování za energie.

Může ale také nastat případ, že se z práce, kde na vás celé léto nepříjemně táhne klimatizace a v zimě je vám stále teplo, budete těšit domů. Když se vás někdo zeptá proč, nenapadne vás jako první argument vyčerpávající práce a náročný šéf, ale jen takový pocit, že je vám doma vlastně příjemně. Uvědomíte si, že se vám prostě jen dobře dýchá, že i když váš příbuzný onemocní virózou, vy jste ji ani tentokrát od něj nechytili, že jste sice už pár týdnů neutírali prach, ale on tam vlastně skoro žádný není. Že ta pylová alergie, která vás venku trápí, doma po nějaké době ustane. A přestože je za vámi již několikátá tropická noc s teplotami nad 25 stupňů, vy jste se výborně vyspali. K tomu všemu vás jako třešnička na dortu mile překvapí i částka na vyúčtování energií.

Dobrou zprávou je, že to, jaké bude ovzduší ve vašem bydlení, můžete vy sami významně ovlivnit. A my jsme zde proto, abychom vaše přání a potřeby v této oblasti přetvořili do konkrétního návrhu a zrealizovali.